Ajax verslaat Heerenveen thuis met 5-1

Miralem Sulejmani net voor de vierde treffer van Ajax. Foto: YouTube

Ajax heeft vanmiddag in de eerste thuiswedstrijd Heerenveen verslagen met 5-1.

De ruststand in de Arena was dankzij vijf doelpuntrijke minuten met treffers van achtereenvolgens Kolbeinn Sigthorsson, Bas Dost en Toby Alderweireld 2-1. In de tweede helft voerden Derk Boerrigter, Miralem Sulejmani en Gregory van der Wiel de score verder op. Ajax haalde net als Feyenoord en FC Twente de volle zes punten.

Hert doelpunt van Sulejmani:

De Graafschap speelt gelijk tegen FC Utrecht

Het duel tussen FC Utrecht en De Graafschap eindigde in de Domstad in een gelijkspel: 2-2.

Door twee goals van invaller Jacob Mulenga van de Utrechtse club werd in het laatste kwartier een 2-0 achterstand weggepoetst: 2-2. Namens De Graafschap waren Rydell Poepon en Soufian El Hassnaoui trefzeker.

Heracles wint van NAC na onsportief duel

Eerder vanmiddag versloeg Heracles Almelo met moeite NAC Breda met 2-1. De bezoekers uit Breda kwamen in een onsportief duel op voorsprong door een doelpunt van Matthew Amoah. Na de rust kreeg Heracles een onverdiende strafschop waaruit Willy Overtoom scoorde. Everton kopte vervolgens de 2-1 raak. Heracles heeft nu vier punten uit twee duels, NAC blijft op nul staan.

De reactie van Heracles Almelo-trainer Peter Bosz na de overwinning op NAC

    • Hans Klis