Vieze laken-man helpt

RED MIJN VAKANTIE Alberto Stegeman foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma onder vermelding van Ferenc Lorch Foto uitsluitend vrij van rechten voor redactioneel gebruik ter promotie van het programma tot 1 maand na uitzending. Commercieel gebruik verboden. Ferenc Lorch

Red mijn vakantie!SBS6, 21.30-22.30

Wanneer de regen eindeloos langs de ruiten ruist, is het aangenaam om je te verwarmen aan andermans vakantieleed. Net als de drie voorgaande zomers brengt Red mijn vakantie! van SBS6 de gruwelijkste vakantieverhalen voor ons in beeld.

Alberto Stegeman is een waardige opvolger van Vakantieman Frits Bom. Hij kijkt oprecht meelevend als hij hoort hoe en waarom de toeristen „ten einde raad zijn”. Door hun tranen heen zeggen ze: „Een smerige bende”, „dit nooit meer” en „weggegooid geld”.

Stegeman is al snel nog veel bozer dan de gedupeerden. Zoals vorig seizoen over een vies laken: „Urine, sperma, bloed! Dit moeten jullie niet accepteren!” En over een paar maden in een hotel: „Je zag ze gewoon bewegen. Ik kreeg er gewoon kippenvel van achter mijn billen. Zo vies.”

De snel opgetrommelde campingbazen en reisleiders krijgen de wind van voren: „Jullie willen gewoon geld verdienen over de rug van gasten!” Sommigen zijn verstandig en mompelen snel: „We regelen iets” of „geld terug”. Maar veel leuker is het als ze gaan dwarsliggen, de hoorn erop gooien, of gaan duwen tegen de camera. Daar wordt Stegeman bozer van.

Vanavond krijgen we een gezin op een camping die verbouwd wordt, zodat de kinderen tussen het glas en de rondrijdende vrachtwagens moeten spelen. Verder een doodzieke moeder in een smerig hotel en een aanzoek dat in het water dreigt te vallen omdat het hotel zo’n bouwval is. Wat een beetje romanticus toch niet zou moeten tegenhouden, zou je denken.

Later in de reeks belooft SBS ook nog „rondslingerende condooms” en „uitzicht op een vuilnisbelt”.

Wilfred Takken

    • Wilfred Takken