Uitgelicht zondag

Film

The Alamo (John Lee Hancock, 2004, VS). Ouderwetse epische western over de strijd tussen 183 in een klooster verschanste opstandige Texanen en een reusachtig Mexicaans leger, anno 1836. Met Dennis Quaid en Billy Bob Thornton.BBC 2, 16.55-19.00u.

This Is It (Kenny Ortega, 2009, VS). Concertreconstructie uit 120 uur opnames van de repetities voor Michael Jacksons laatste show, die drie weken later in première zou zijn gegaan. De laatste dagen van een superster, dat houdt het zelfs voor niet-fans interessant. De moonwalk doet hij maar één keer. En in sommige uitdossingen, zoals de spiegelzonnebril en in smoking met opgevulde schouders, heeft de King of Pop iets van een vampier. Maar dansen kon Jackson nog, en zingen ook. RTL5, 18.20-20.30u.

Hitch (Andy Tennant, 2005, VS). Romantische komedie met Will Smith als date doctor die de grijze muizen van Manhattan leert kussen en vleien. Liefde ligt niet in mensenhanden, wil deze film zeggen. Dat blijkt wel als flierefluiter Hitch zelf op vrijersvoeten moet. Er zijn nou eenmaal geen mathematische wetten voor de juiste hoek van waaruit je iemand moet kussen. Vrouwen zijn niet de voorspelbare factor, maar de onbekende in zijn vergelijking. RTL4, 20.00-22.30u.

Seven Beauties/Pasqualino Settebellezze (Lina Wertmüller, 1975, Italië). Zwarte komedie waarin een Italiaanse macho (Giancarlo Giannini) zich na veel vijven en zessen moet onderwerpen aan een monsterlijke vrouwelijke kampbeul in het concentratiekamp waar hij terechtkomt. Ned. 2, 23.25-01.20u.

Fish Tank (Andrea Arnold, 2009, GB). De 15-jarige Mia (sterk debuterende Katie Jarvis) woont met haar alleenstaande moeder (Kierston Wareing) en zusje Kylie in een buitenwijk van Essex. Ze wil niet meer naar school en heeft steeds ruzie met haar moeder. Haar enige uitlaatklep is de hiphop die ze oefent in een lege flat. Haar muur van achterdocht gaat wankelen als haar moeder Connor mee naar huis neemt, die zich vaderlijk over de meisjes ontfermt. Maar tussen Connor en Mia ontstaat een broeierige sfeer. BBC 2, 00.00-02.00u.

Informatief

De veelvraat Hugo Claus. Documentaire van Tonko Dop. Claus (1929-2008) schreef gedichten, romans, verhalen, filmscenario’s en toneelstukken, was beeldend kunstenaar en vertaler en regisseerde films en toneelstukken. In de vele interviews die hij gaf, creëerde hij een beeld vol mythes, verdraaiingen en leugens. Dop ging op zoek naar Claus’ veelzijdigheid en ongrijpbaarheid. Met beelden uit Vlaamse en Nederlandse archieven en nieuwe interviews met vrienden van de schrijver. Canvas, 22.40-23.35u.

Amusement

Glorious 39. Televisiefilm van Stephen Poliakoff. In de zomer van ’39 wordt het idyllische leven van de jonge Anne Keyes (Romola Garai) overhoop gehaald als ze vermoedt te zijn gestuit op een sinister complot in hoge kringen. Ondanks de sussende geluiden uit haar omgeving gaat Anne op onderzoek.BBC 2, 22.00-00.00u.

Sport

Autosport: GP Masters of Formula 3. Rechtstreeks verslag van de race in Zandvoort. Wordt na afloop om 16.30u gevolgd door een samenvatting van de vijfde race in de DTM. RTL7, 13.30-17.00u.

Wielrennen: Eneco Tour. Slotetappe, door Limburg, van de enige Nederlandse meerdaagse wegwedstrijd voor professionals.Eén, 14.30-16.15u.