Twintig mensen na nacht uit gondel gered

The nonworking cable cars at Tegelberg mountain are pictured in Schwangau near Fuessen August 13, 2011. All 20 people trapped in a gondola that dangled up to 80 metres in the air for more than 18 hours near the castle Neuschwanstein were rescued with helicopters, local media reported. REUTERS/Michaela Rehle (GERMANY - Tags: DISASTER SOCIETY) De kabelbaan bij de Tegelberg, waar op dat moment nog 20 mensen in gevangen zitten. Foto Reuters / Michaela Rehle

Twintig mensen zijn vanmorgen in het Duitse Beieren uit een gondel gered, nadat ze daar noodgedwongen de nacht hadden doorgebracht. De toeristen, onder wie vijf kinderen, zaten ruim achttien uur in de gondel van de kabelbaan naar slot Neuschwanstein op de Tegelberg. Dit meldt persbureau Novum.

Om 06.00 uur kon de laatste persoon per helikopter worden geëvacueerd. Ze maken het allemaal goed, melden Duitse media.

De Tegelberg, met de kapotte kabelbaan. Foto Reuters / Michaela RehleDe Tegelberg, met de kapotte kabelbaan. Foto Reuters / Michaela Rehle

De kabelbaan moest worden stilgelegd nadat een paraglider in de kabels terecht was gekomen. Dertig passagiers van een andere gondel konden eerder worden bevrijd, maar de mensen die in een gondel zaten die boven een tachtig meter diepe afgrond hing moesten de nacht daar doorbrengen. Zij kregen eten, drinken en dekens. Er brak geen paniek uit. Zaterdagochtend werden zij met behulp van een helikopter gered.

Een verslag van de NOS:

    • Peter van der Ploeg