PSV nipt langs RKC, Vitesse boekt ruime zege op VVV

PSV heeft vanavond in de Eredivisie een magere 1-0 overwinning geboekt op RKC. Vitesse kwam ook in actie en won in Arnhem met 4-0 van VVV.

Dries Mertens was de enige die in Eindhoven namens PSV wist te scoren. Hij bepaalde al in de 24e minuut de eindstand op 1-0 en bezorgde zijn ploeg daarmee de eerste overwinning van het seizoen na het verlies van vorige week tegen AZ.

PSV hanteerde een te laag tempo om RKC in de openingsfase in de problemen te brengen. Na een knappe counter kwam de thuisploeg via uitblinker Mertens echter wel aan de leiding. PSV drong vervolgens pas voor rust weer aan via Ola Toivonen en Mertens, maar een tweede treffer bleef uit.

RKC nam in de tweede helft zelfs het initiatief over en via Rick ten Voorde en Mark Janssen waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker. Aan de andere kant verzuimden invaller Género Zeefuik en Toivonen de wedstrijd te beslissen.

Vitesse boekt eerste zege onder Van den Brom

In het Gelredome in Arnhem waren voor Vitesse Marco van Ginkel, Emenike Alex Nkume en Bony Wilfried trefzeker. De vierde goal van de avond kwam op naam van VVV’er Marcel Meeuwis, die een eigen doelpunt maakte. Het was voor Vitesse de eerste zege onder de nieuwe trainer John van den Brom.

Eerder vanavond won FC Twente in eigen huis al met 2-0 van AZ. De Tukkers hadden de overwinning te danken aan doelpunten van Marc Janko en Bryan Ruiz. Feyenoord stond rond half tien vanavond na één helft spelen tegen Roda JC met 1-0 voor dankzij een goal van Jerson Cabral in de twaalfde minuut.

    • Pim van den Dool