Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Nederlandse toeristen horen kogels fluiten in Lloret de Mar

Een groepje Nederlandse toeristen is in de Spaanse badplaats Lloret de Mar bekijkt hoe ME’ers relschoppers in bedwang proberen te krijgen, als ze zelf worden beschoten.

In de video die ze opnamen is te zien hoe de politie met plastic of rubber kogels schiet, maar niet helemaal duidelijk is waar ze precies op richten. De jongeren op het balkon bekijken de actie, tot ze worden opgemerkt en zelf doelwit worden van de kogels (rond 3:15)

Het is al een tijdje onrustig in Lloret de Mar. Eerder deze week vonden er grote rellen plaats tussen groepen toeristen en de oproerpolitie, waarvan een Nederlandse toeriste zegt dat het optreden van de politie zorgde voor paniek.

(via Telegraaf)