Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Meer dan 1200 arrestaties na rellen Groot-Brittannië

A man reads a giant message board in Clapham Junction in south-west London, on August 13, 2011, following recent riots and looting in the area. A US street crime expert enlisted by British Prime Minister David Cameron to help curb gangs after this week's riots warned today that solving the problem was more complex than just arresting people. AFP PHOTO / FACUNDO ARRIZABALAGA
A man reads a giant message board in Clapham Junction in south-west London, on August 13, 2011, following recent riots and looting in the area. A US street crime expert enlisted by British Prime Minister David Cameron to help curb gangs after this week's riots warned today that solving the problem was more complex than just arresting people. AFP PHOTO / FACUNDO ARRIZABALAGA Een man leest berichten op een grote berichtenwand bij Clapham Junction in het zuidwesten van Londen, waar allerlei berichten tegen de rellen op zijn geschreven. Foto AFP / Facundo Arrizabalaga

De politie van Londen heeft 1222 arrestaties uitgevoerd sinds het begin van de rellen in Groot-Brittannië. Van hen zijn er 704 in staat van beschuldiging gesteld. Dat heeft de Britse politie vandaag bekendgemaakt. Dit meldt persbureau AP.

Duizenden politieagenten waren vrijdagavond wederom op de been in Londen en andere steden. Er hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag geen grote ongeregeldheden voorgedaan. Het is het eerste weekend sinds de rellen begonnen.

Bij de rellen zijn honderden winkels leeggeroofd en gebouwen in brand gestoken. Vijf mensen zijn bij het geweld om het leven gekomen. In het hele land zijn meer dan 1700 mensen opgepakt.