Meer Britse agenten paraat

De Britse politie zet dit weekend duizenden extra politieagenten in om te voorkomen dat er opnieuw rellen uitbreken, na de plunderingen en brandstichtingen van begin deze week. De politie van Londen kondigde aan dat 16.000 agenten dit weekend dienst hebben, in plaats van de gebruikelijke 2.500.

Ook in andere grote steden worden extra agenten ingezet. De korpsen van Nottingham, Birmingham en Liverpool lieten echter weten dat ze geen nieuwe opleving van de rellen verwachten na een aantal rustig verlopen nachten.

Vrijdag werd bekend dat er in het hele land tot nu toe ruim 1.500 mensen zijn gearresteerd voor betrokkenheid bij de rellen, waarbij honderden winkels werden geplunderd en vijf mensen omkwamen.

Het Verenigd Koninkrijk heeft de hulp ingeroepen van Willam Bratton, een oud-politiechef uit de VS die streng optrad tegen bendegeweld in Boston en Los Angeles. Bratton heeft dat vrijdag bevestigd. (AP, Reuters)