'Ik reis de zomer achterna'

Het zomergevoel van dj Armin van Buuren (34).

None

„In tien jaar tijd heb ik 86 landen gezien. Ik reis de zomer achterna. Als hier de winter aanbreekt, draai ik in Azië en Zuid-Amerika. Soms doe ik drie landen in drie dagen. De ene avond verblijf ik op Ibiza, de volgende ochtend ben ik helemaal brak in Abu Dhabi.

„In het vliegtuig werk ik op mijn laptop aan nieuwe tracks of bereid ik mijn wekelijkse radioshow voor. Ik heb twee laptops en een iPhone. Daar doe ik echt alles mee. Skypen met mijn vrouw, tv-kijken en werken. Ze geven mij een gevoel van thuis.

„Het is topsport, al dat reizen. Ik drink dus niet tijdens het draaien, hooguit één glas rode wijn na afloop. Drie keer per week loop ik hard. Acht kilometer. Dan kies ik een hardloopkaart van het hotel en zie ik meteen ook alle hoogtepunten in de omgeving.

„Eigenlijk ben ik niet geschikt als reiziger. Ik kan niet tegen minder dan acht uur slaap en voor een jetlag staat bij mij minimaal een week. Thuis heb ik een gamekamer. Als ik niet kan slapen, ga ik daar ’s nachts letterlijk de tijd uitzitten, samen met mijn katten. Hoef ik mijn vrouw niet wakker te maken.

„Het vlammetje van een kunstenaar brandt altijd. Dat is wel eens lastig. Zeker als je zo perfectionistisch bent als ik, alles leuk vindt en moeilijk nee kunt zeggen. Vijf jaar geleden ging het mis. Tijdens het kerstdiner van mijn bedrijf viel ik met mijn hoofd op mijn bord in slaap. Ik was opgebrand. Iedereen maakte zich enorm ongerust. Sindsdien heb ik mijn agenda beter op orde.

„Dit jaar heb ik midden in het hoogseizoen twee weken vrij genomen voor de geboorte van ons eerste kind. En in september gaan we twee weken op vakantie naar Ibiza. Meestal huren we er met vrienden een villa met zwembad. Strandje, autootje, beetje lezen, beetje barbecuen. Dagen die voorbij slenteren. Daar heb ik dan echt behoefte aan.”

    • Freek Schravesande