Grijs gemiezer

Een zomerse opleving blijft volgende week mogelijk, maar de kans op een langdurige warme en droge periode is klein.

Ook vanmiddag valt er regelmatig regen. Verder overheerst grijze bewolking en waait er een zwakke tot matige zuidwestelijke wind, rond kracht 3, bij maximaal 20 tot 23 graden. Het warmst worden voornamelijk Zuidoost-Brabant en Limburg.

Vanavond en vannacht wordt het vanuit het westen geleidelijk overal droog, behalve in het oosten en Limburg, waar het blijft miezeren. De temperatuur daalt tot omstreeks 15 graden.

Morgen arriveert een regenfront vanuit Frankrijk. Dat lijkt vooralsnog alleen het zuidoosten en oosten van Nederland aan te doen. Daar zal het dan ook nauwelijks droog zijn. De grootse kans op een droge dag hebben Groningen en Friesland. In die hoek van het land zijn ook de meeste opklaringen te verwachten. Met een zuidwestelijk briesje wordt het 19 graden langs de kust tot plaatselijk 21 graden in Limburg en Overijssel.

Begin volgende week komt een hogedrukgebied in de buurt van Nederland terecht. Daardoor is het zo goed als droog, met zonnige perioden. Pas donderdag nadert weer een onweersstoring. Tegen die tijd wordt het wel wat warmer. Misschien stijgt het kwik tot 25 graden.