Feyenoord wint van Roda, fans demonstreren vooraf bij Kuip

Feyenoordfans protesteerden voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda bij de ingang van De Kuip. Foto screenshot NOS

Feyenoord is na twee speelronden in de Eredivisie ongeslagen. De Rotterdammers speelden vanavond in de eigen Kuip tegen Roda JC en boekten een gemakkelijke overwinning: 3-0.

Jerson Cabral was bij Feyenoord de man van de wedstrijd. De jonge spits opende na twaalf minuten spelen de score tegen Roda en was ook een kleine tien minuten na rust ook verantwoordelijk voor de derde treffer van de Rotterdammers. Leroy Fer had vlak voor rust de voorsprong van Feyenoord al verdubbeld.

Boze fans bij Kuip voorafgaand aan wedstrijd

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC liepen boze supporters van Feyenoord een protestmars naar De Kuip. Ze uitten daar hun onvrede over het bestuur van de club en scandeerden woorden als “kankerbestuur”. Ook droegen ze een doodskist met zich mee die volgens de fans symbool staat voor de financiële en beleidsmatige staat van de club.

FC Twente en PSV behaalden eerder vanavond al overwinningen in de tweede speelronde. Twente won de eerste thuiswedstrijd in de Grolsch Veste na de stadionramp met 2-0 van AZ. PSV ontsnapte in Eindhoven en won met 1-0 van RKC. Vitesse was tot slot met 4-0 te sterk voor VVV.

    • Pim van den Dool