Eenzijdig commentaar

Het commentaar van 8 augustus is tendentieus, eenzijdig, gelijkhebberig en discriminerend. Een ieder met een andere mening over homoseksualiteit wordt erin geschoffeerd. Een kwaliteitskrant onwaardig. Zo wordt gesteld dat een homoseksuele leerkracht ontslagen kan worden in het onderwijs. Verzwegen wordt dat dit alleen geldt voor het bijzonder onderwijs. En dat desbetreffende leerkracht van te voren akkoord is gegaan met de bijbelse visie op homoseksualiteit. Ook worden trouwambtenaren die een homopaar weigeren, beticht van vuilspuiterij. Hoewel er dan alle ruimte is om door een andere trouwambtenaar in de echt te worden verbonden, schrijft de commentator dat er bij de burgerlijke stand gelegenheid is om homoseksuelen uit te sluiten van een voorziening die de wet voor iedereen openstelt. Dit noem ik manipulatie van de lezer. Las ik wel NRC Handelsblad?

Br. Cornelius Koopmans

Den Haag

    • Br. Cornelius Koopmans den Haag