De puzzel van Pinnacle Rocks

Een ruig Amerikaans landschap, middelpunt van vreemde verschijnselen, is de bindende factor in de nieuwe ‘fantastische’ roman Gods without Men van Hari Kunzru.  ‘ Je bent nog maar op pagina veertien wanneer er een vliegende schotel landt. Er komen twee mensachtige wezens uit, een man en een vrouw. Ze zijn gehuld in witte gewaden en

Een ruig Amerikaans landschap, middelpunt van vreemde verschijnselen, is de bindende factor in de nieuwe ‘fantastische’ roman Gods without Men van Hari Kunzru. 

‘ Je bent nog maar op pagina veertien wanneer er een vliegende schotel landt. Er komen twee mensachtige wezens uit, een man en een vrouw. Ze zijn gehuld in witte gewaden en communiceren geluidloos met de enige getuige van hun landing, een eenzaat die Schmidt heet. Kom binnen, zeggen ze, we moeten je iets laten zien. Toch lees je geen oude sciencefictionroman, of een moderne pastiche op dat genre. Je bent begonnen in Gods without Men, de uitstekende nieuwe roman van de Britse schrijver Hari Kunzru ‘

De volledige bespreking van Gods without Men door Rob van Essen leest u hier.

 

    • een onzer redacteuren