Citaten

„Probleem is dat er nog nooit zo veel incompetente politici tegelijk op belangrijke posities hebben gezeten. In de Verenigde Staten en in Europa. Zij demonstreren dat ze de problemen niet willen en kunnen aanpakken. Dat leidt tot paniek bij beleggers. Als de politiek er met Griekenland al niet uitkomt, waarom zouden ze er dan bij grote economieën als Italië en Spanje wél uitkomen?”

Econoom Sweder van Wijnbergen, Algemeen Dagblad, 8 augustus.

„Je kunt niet van een NCRV-regisseur verwachten dat hij een kerkdienst onderbreekt.”

Regisseur Kees van Langeraad vertelt waarom hij bij het huwelijk van prinses Beatrix de rookbommen niet liet zien, in 60 jaar Oranje op tv, 9 augustus.

„Wie zijn familie wegstopt, krijgt het effect als met een volgepropte zolderkast met kampeerspullen: als die eenmaal opengaat, krijg je alle ouwe troep over je heen.”

Schrijfster Yvonne Kroonenberg, Algemeen Dagblad, 10 augustus.

„Het is de schuld van de Somaliërs zelf dat daar nu honger is.”

Oorlogsverslaggever Arnold Karskens, in Knevel & Van den Brink, 9 augustus.

„Competitiesport draait om de verdienste van de atleet, niet die van zijn materiaal. Als de atleet geen bijdrage meer heeft aan zijn prestatie, wordt sport een circusspel.”

Voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité Jacques Rogge, de Volkskrant, 9 augustus.

„Ik denk weleens dat het enige morele antwoord een wereld zonder grenzen is.”

Politiek filosoof Seyla Benhabib over mondialisering en migratie, in LUX: De wereld tien jaar na 9/11 , 8 augustus.

„GroenLinks steekt in Den Haag dikwijls het morele vingertje op. Dat mag. Dat is de rol van deze partij en het vormt een nuttige bijdrage aan vrijwel elk debat. Maar daarbij hoort dat GroenLinksers zelf van onbesproken gedrag zijn. Anders maken ze zich belachelijk. [...]Van eerdere affaires leerde GroenLinks dat je een in opspraak geraakt fractielid niet al te lang de hand boven het hoofd moet houden.”

Politiek redacteur van Elsevier Eric Vrijsen over het in opspraak geraakte Tweede Kamerlid Mariko Peters (GroenLinks), Elsevier, 10 augustus.

„Ik vind het niet chic als entertainer om over geld te praten.”

Illusionist Hans Klok, in Knevel & Van den Brink , 8 augustus.

„Een vrije informatiestroom kan ingezet worden voor het goede, maar ook voor het slechte. Als mensen social media gebruiken voor geweld, dan moeten we dat tegengaan.”

De Britse premier David Cameron over de rellen in zijn land, CNN, 12 augustus.