Weer

Het weerbeeld verbetert volgende week tijdelijk, onder invloed van een hogedrukgebied dat via Frankrijk en Duitsland naar het noordoosten trekt. Vervolgens naderen nieuwe buien voor de tweede helft van de week.Dit weekeinde wordt ons weer bepaald door een tweetal lagedrukgebieden. De eerste trekt richting Polen, de tweede (nu boven Groot-Brittannië) komt dichterbij. De Poolse depressie veroorzaakt vanavond en vannacht boven Zeeland, Brabant en Limburg hier en daar nog regen. Elders zijn er opklaringen, waarin nevel en mist ontstaan. Het koelt af naar 11 tot 15 graden bij weinig wind.

Morgen begint rustig, vrijwel overal droog en vooral in het noorden naast oplossende mistbanken ook met wat zonneschijn. In de middag trekken van boven zee en Vlaanderen buien binnen van het Britse lagedrukgebied. De meeste regen trekt over het noordwesten. Elders verloopt het grootste deel van de dag droog. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het 19 graden op de Wadden tot 22 graden in Brabant, Limburg en de Achterhoek.

Zondag gaat het vanuit het zuiden op grote schaal regenen, maar begin volgende week schijnt de zon af en toe en blijft het veelal droog. De maxima: rond 20 graden.