Prominent harde kern Ajax neergeschoten in Amsterdam

Caption: Supporters in Ajax-vak 410 bij de eerste halve finale voor de KNVB Beker tussen Ajax en Feyenoord, juni 2010 in de Arena. Foto NRC Handelsblad 25-04-2010, Amsterdam. Eerste halve finale KNVB Beker tussen Ajax en Feyenoord. Ajax supporters vieren het tweede doelpunt van Siem de Jong. Foto Bas Czerwinski Supporters van het Ajax-vak 410, de harde kern van de Amsterdamse voetbalclub. Foto NRC / Bas Czerwinski

Tickethandelaar Sven Westendorp, een vooraanstaande figuur onder de harde-kernsupporters van Ajax, is vanmorgen vlak bij zijn huis in Amsterdam neergeschoten. De man, die meerdere keren werd beschoten door een man in donkerkleurige kleding, is in het ziekenhuis opgenomen.

Dat melden bronnen aan NRC Handelsblad. Politiekorps Amsterdam-Amstelland bevestigt het schietincident, maar doet geen mededelingen over de identiteit van het slachtoffer. Na het schietincident is de schutter op een donkerkleurige scooter of motor weggereden.

Westendorp is eigenaar van Ticket Unlimited, een van Nederlands belangrijkste bureaus voor de handel in kaarten voor voetbalwedstrijden en concerten. De tickethandelaar is ook eigenaar van kledingmerk AFCA, dat populair is onder Ajax-supporters.

    • een onzer redacteuren