Schietpartij in gebouw ministerie van Estland

In het gebouw van het ministerie van Defensie van Estland, in het centrum van de hoofdstad Tallinn, heeft gisteren een schietpartij plaatsgevonden. De schutter probeerde een aantal mensen te gijzelen en werd vermoedelijk door agenten doodgeschoten toen ze het gebouw bestormden. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie gezegd. De schutter ging het gebouw binnen, ontstak een rookbom, loste een aantal schoten en probeerde vervolgens twee mensen te gijzelen. De politie ontruimde snel het gebouw, waarna agenten gekleed in kogelvrije vesten het pand betraden. Volgens de Estse publieke omroep ERR sprong een aantal mensen uit het raam om zichzelf in veiligheid te brengen. ERR meldde op basis van anonieme bronnen binnen het ministerie dat een voormalige militair achter de schietpartij zat. (Novum, AP)