Premier League stelt duel Tottenham uit

Rellen in Londense wijk Tottenham zijn de aanleiding voor afgelasting.

Het Premier League-duel tussen Tottenham Hotspur en Everton gaat morgen niet door. Dat heeft de organisatie van de Premier League gisteren besloten. Aanleiding zijn de ernstige rellen die Londen sinds afgelopen weekeinde teisteren. Die rellen braken uit in de wijk Tottenham nadat een man door de politie was doodgeschoten. De belangrijkste weg in Tottenham, High Road, wordt pas op zijn vroegst vandaag helemaal opgeruimd. Daardoor is er geen tijd om een veiligheidscertificaat voor de wedstrijd te krijgen, meldde Premier League-directeur Richard Scudamore. White Hart Lane, het stadion van de Spurs, grenst aan High Road. Bij de rellen raakte een kassa van het stadion beschadigd. Het duel tussen de Spurs en Everton stond morgen om 15.00 uur Engelse tijd op het programma. Alle andere duels in het openingsweekeinde van de competitie gaan wel door. (Novum)