Opnieuw dode gevallen bij rellen in Londen

People pray for unity in the community, near the scene where Mark Duggan, a 29-year-old father of four, was gunned down by police in disputed circumstances a week ago, in Tottenham, north London, Thursday, Aug. 11, 2011. Britain's riots began Saturday when an initially peaceful protest over the police shooting turned violent. That clash triggered wider lawlessness that police struggled to halt. Across London, and then in cities throughout England, rioters set stores on fire and looted shops for sneakers, bicycles, electronics and leather goods.(AP Photo/Lefteris Pitarakis) Mensen bidden voor eenheid in de gemeenschap, vlakbij de plek waar Mark Duggan, een 29-jarige vader van vier kinden, vorige week is neergeschoten door de politie in Tottenham, noord-Londen. Foto AP / Lefteris Pitarakis

De rellen in Londen hebben opnieuw een leven geëist. Een 68-jarige man die maandag in kritieke toestand werd opgenomen nadat hij vuur probeerde te doven tijdens onlusten in west-Londen, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt Scotland Yard, de Londense politie.

Richard Mannington Bowes liep hoofdwonden op toen hij maandagnacht werd aangevallen in de wijk Ealing. Hij belandde in een coma.

De politie is een onderzoek naar de moord begonnen en gaf camerabeelden vrij van een verdachte.

Volgens de politie hebben de dood van vier anderen - een doodgeschoten man in een auto in Croydon en drie mannen die werden aangereden door een auto in Birmingham - mogelijk verband met de recente onlusten.

Afgelopen nacht bleef het rustig in de Engelse steden. Er zijn vooralsnog geen meldingen van incidenten.

De politie verklaarde tot nog toe 1.051 mensen te hebben gearresteerd in Londen en 591 mensen zijn in staat van beschuldiging gesteld. Over heel Engeland gezien zijn meer dan 1.500 mensen opgepakt.

    • Marije Willems