Nederland nooit wereldkampioen, wél eerste op wereldranglijst

EINDHOVEN - Nederland - Oostenrijk uitslag 3-1, vriendschappelijke interland , seizoen 2010-2011 ,09-02-2011 , elftalfoto teamfoto
EINDHOVEN - Nederland - Oostenrijk uitslag 3-1, vriendschappelijke interland , seizoen 2010-2011 ,09-02-2011 , elftalfoto teamfoto Een ingewikkelde rekensom maakt het Nederlands elftal beste van de wereld. Foto Stanley Gontha

Niet door bloed, zweet en tranen, maar door een toevallige samenloop van omstandigheden is het Nederlands elftal aan kop komen te staan van de FIFA-wereldranglijst.

Doordat de oranjehemden vanwege de rellen in Londen afgelopen woensdag niet hoefden uit te komen tegen Engeland, konden zij al even ruiken aan de koppositie. Het enige dat er voor nodig was om die daadwerkelijk te bemachtigen was het verlies of het gelijkspel van koploper Spanje tegen Italië.

De Spanjaarden verloren, waardoor Nederland deze maand onofficieel het beste team ter wereld is - ondanks het ontbreken van een echte wereldtitel.

De ranglijst wordt samengesteld uit de uitslagen van interlands, kwalificatiewedstrijden, oefenduels en wedstrijden op internationale toernooien. Als Oranje volgende maand de kwalificatieinterlands tegen San Marino en Finland wint, verlengt het zijn koploperspositie met een maand.

Oranje voert de lijst aan. Bron: football-rankings.infoOranje voert de lijst aan. Bron: football-rankings.info