Guggenheim komt met reizend mobiel laboratorium

Het Guggenheim Museum heeft er weer een nieuw filiaal bij: het BMW Guggenheim Lab, een mobiel laboratorium dat de wereld over reist.

Om de twee jaar wordt een nieuw thema gekozen en wordt een nieuw paviljoen voor het lab ontworpen, schrijft kunstredacteur Tracy Metz vandaag in NRC Handelsblad.

Het Japanse bureau Atelier Bow-Wow heeft een “reizende gereedschapskist” ontworpen, die makkelijk de wereld over kan. Na New York gaat dit eerste paviljoen naar Berlijn en Mumbai; in totaal zullen de drie labs negen steden aandoen.

David van der Leer, conservator architectuur en urban studies, vandaag in NRC:

“Er zullen innovatieve ideeën en ontwerpen ontstaan voor het leven in de wereldsteden. Het lab is een openbaar forum waar mensen bij elkaar komen om lezingen te horen, aan workshops deel te nemen, films te bekijken en een spel te spelen, ‘Urbanology’, dat vragen stelt over samenleven in een stad. Het sleutelwoord is interactie.”

BMW Guggenheim Lab, t/m 16/10 in New York.

BMW Guggenheim Lab to Launch in New York in August 2011 See the project at http://bmwguggenheimlab.org/index.php?option=com_mediastorm&view=videos&task=view&id=3
    • Marije Willems