‘Geef mij de glans van het moment’

In de zomerserie interviews met schrijvers deze week een gesprek met Thomas Verbogt over film, muziek, zijn jeugd en gegijzeld worden door het verleden.  ‘Ik heb vrijheid veroverd om te kunnen schrijven en ik ben trouw aan mezelf gebleven.” Aldus Thomas Verbogt, die in het 30ste jaar van zijn schrijverschap zijn 20ste roman publiceerde. Perfecte

In de zomerserie interviews met schrijvers deze week een gesprek met Thomas Verbogt over film, muziek, zijn jeugd en gegijzeld worden door het verleden. 

‘Ik heb vrijheid veroverd om te kunnen schrijven en ik ben trouw aan mezelf gebleven.” Aldus Thomas Verbogt, die in het 30ste jaar van zijn schrijverschap zijn 20ste roman publiceerde. Perfecte stilte gaat over een eenzelvige man die op middelbare leeftijd bepaald niet is losgekomen van de schaduwen van zijn traumatische jeugd. “Ik wil schrijven over schuld, maar op een lichte toon.”

Het volledige interview kunt u hier lezen

    • Arjen Fortuin