Gaat Cruijff akkoord met Rob Been jr als directeur?

De leden van de raad van commissarissen van Ajax hebben collega-commissaris Johan Cruijff er vandaag in Barcelona van willen overtuigen dat Rob Been junior moet worden aangesteld als zakelijk directeur. En Hennie Henrichs zou Uri Coronel moeten opvolgen als voorzitter van de vereniging Ajax. Dit melden diverse media.

Drie van de vijf leden van de RvC – voorzitter Steven ten Have, Edgar Davids en Paul Römer – zijn vandaag in Barcelona, allereerst om een verzoeningsgesprek te voeren met Cruijff. Hij was gepikeerd dat de anderen niets zagen in zijn voorstel ex-Ajacied en zakenman Tscheu La Ling tot algemeen directeur te benoemen.

De meerderheid in de RvC zou Been junior een geschiktste kandidaat vinden. Daarnaast zou een directeur voetbalzaken moeten worden benoemd. Been, eigenaar van een bedrijf dat elektronische reclameborden verhuurt aan voetbalclubs, sprak in april met Cruijff en kreeg toen te horen dat die plaats zou willen nemen in de RvC.

Naast de commissarissen en Been junior zijn vandaag Cees van Oevelen, Mark Geestman, Keje Molenaar en Hennie Henrichs namens de ledenraad aanwezig. Volgens De Telegraaf heeft de commissie die de algemene ledenvergadering adviseert over de opvolging van Coronel, nu Henrichs naar voren geschoven.

Hij was eind jaren 90 bestuurslid technische zaken en stapte in 2000 op na het ontslag van trainer Jan Wouters. Henrichs maakte ook deel uit van de klankbordgroep die Ajax adviseerde over verenigingszaken.