Frankrijk eist vrijlating van Syrische mensenrechtenactivist

Frankrijk eist de onmiddellijke vrijlating van de prominente Syrische mensenrechtenactivist Abdel Karim Rihaoui die gisteren gearresteerd werd in Damascus.

Dat meldt persbureau AFP. Volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten werd Rihaoui gistermiddag opgepakt in een café in Damascus. Het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten meldde zijn arrestatie aan AFP en zei sindsdien niets meer van de mensenrechtenactivist vernomen te hebben.

De 43-jarige Rihaoui is sinds 2004 directeur van de Syrische Liga voor Mensenrechten en werd nooit eerder door het regime van president Assad gearresteerd. Hij is een belangrijke bron van informatie voor buitenlandse journalisten, omdat Syrië de grenzen streng controleert en geen buitenlandse journalisten meer toelaat.

Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld

    • Hans Klis