En hoe gaat het met Jobs?

Drie jaar geleden is hij al abusievelijk doodverklaard door financieel persbureau Bloomberg, maar Steve Jobs leeft. Al is de Apple-baas, die bekendstaat om zijn zwarte coltrui en witte sportschoenen, wel ernstig ziek. Al jaren. In 2004 overleefde hij een zeldzame vorm van alvleesklierkanker en in 2009 onderging hij een levertransplantatie. Begin dit jaar nam Jobs, zichtbaar vermagerd, opnieuw ziekteverlof op. Voor onbepaalde tijd.

De gezondheid van de 56-jarige Jobs is veelbesproken: zijn gestel is van invloed op de financiële resultaten van Apple. Gevreesd wordt voor een koersval van Apple-aandelen op het moment dat hij overlijdt.

De Apple-topman wist van elektronica iets begerenswaardigs te maken voor het grote publiek. De kracht van Jobs is zijn hang naar eenvoud: alle Apple-apparaten en bijbehorende software zijn bedoeld om ‘ingewikkelde’ technologie toegankelijk te maken.