Dertig jaar reclame voor de personal computer

(FILES) This undated hand out file photo shows a model of a 1981 desktop IBM personal computer. 25 years ago, on 12 August 1981, IBM launched the Personal computer "IBM 5150". AFP PHOTO FILES/HO (B/W ONLY) De eerste pc, de "IBM 5150". Foto AFP

De personal computer is vandaag dertig geworden, hoera. Computerfabrikant IBM presenteerde de eerste pc op 12 augustus in New York: de IBM Personal Computer (video).

De kans is klein dat het de pc lukt om dat aantal jaren te verdubbelen, gezien de populariteit, eenvoud en functionaliteit van tablets, laptops en smartphones. Om toch de verjaardag van deze ouwe trouwe vriend te vieren, een overzicht van dertig jaar reclame voor de pc. Zie onder andere hoe acteurs William Shatner en Bill Cosby de wondere ‘nieuwe’ wereld van de thuiscomputer verkopen:

    • Hans Klis