Celstraffen voor Somalische piraten

Van piraterij verdachte Somaliërs op een schip van de Indiase kustwacht. Foto: Reuters / Vivek Prakash

De rechtbank in Rotterdam heeft vijf Somalische piraten veroordeeld tot celstraffen van 4,5 tot 7 jaar. Dat meldt de NOS. Het Openbaar Ministerie had celstraffen tot 10 jaar geëist. Nederland had liever gezien dat de Somalische piraten door Zuid-Afrika werden berecht, maar dat land wilde niet tot vervolging overgaan.

De vijf Somalische piraten waren onder andere betrokken bij de kaping van een Zuid-Afrikaans jacht. Twee opvarenden van het jacht zijn nog vermist en worden vermoedelijk ergens in Somalie vastgehouden.

Eerder al werd bekend dat Nederland samen met België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Luxemburg de piraterij in de Somalische wateren harder wil aanpakken.

    • Lex Boon