7 redenen om uit te gaan

1 feest

ZomerLive festival

Delft: achter het Stadhuis. Vr 17.30u. & za 21.30u. Gratis. www.desjees.nl

De Sjees, De Waag, Little Italy en het Boterhuis zorgen twee dagen lang voor feest achter het stadhuis. Vrijdag staat in het teken van Spaanse muziek & tapas en zaterdag is er een optreden van de band Tour de Funk.

2 straattheater

SIN IN

Amsterdam-Noord: Tuin Noorderlicht, NDSM-werf. Elke vr t/m 26 aug, 22.00u. Gratis. www.ndsm.nl

Tijdens het straattheater festival SIN IN presenteert gastheer/straattheaterartiest Pieter Post elke vrijdagavond een internationale straatartiest en een speciale gast. De voorstellingen variëren van „poëtisch, absurdistisch, fysiek, vulgair, muzikaal, tot compleet gestoord”. Vanavond: Fratelli Fiasco/Michael Helmerhorst.

3 festival

Stekker Fest

Utrecht: Máximapark. Za 12.00-23.00u. Entree: 32 euro, afterparty’s 12,50/10 euro. www.stekkerfest.com

Onder meer Boxcutter, Pien Feith, Tom Trago, Joost van Bellen, Fair Ohs, Too Many Dj’s, 030303 en Funckarma staan op het affiche van Stekker Fest, dat naast muziek ook allerlei ander vermaak biedt, zoals Ruilhuisje, Heliumkaraoke, Mood Elevator en de Grootste Zandbak Van Nederland. Afterparty’s: Rauw en Verlengsnoer (Tivoli/Spiegelbar).

4 FILM

Buitenfilm Kasteel Nemerlaer

Haaren: Kasteel Nemerlaer. Zo 16.00-23.00u, aanvang films rond 21.30u. Entree: gratis. www.bkkc.nl

Het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc) promoot en presenteert samen met Kasteel Nemerlaer recente Brabantse kortfilms: animatie, fictie, documentaire, videoclips en dansfilm. Zondag brengt het bkkc deze films letterlijk naar buiten in een programma met voorafgaand een streekmarkt, muziek en poëzie.

5 muziek

OFF the Richter FEST

Zaterdag: The Bing, Hoek van Holland. Zondag: Noordduine, Domburg. Tijd: 17.00-22.00u. Gratis. www.offtherichterfest.tumblr.com

De band Secret Rendezvous toert samen met drie bevriende bands (iET, Ryan en Jeruma) en twee dj’s langs de Nederlandse kust met hun eigen muziekfestival. Van Secret Rendezvous is net het debuutalbum Paint The Town Red verschenen en iET heeft recentelijk de EP The Kitchen Recordings uitgebracht. De bands hebben hun eigen labels opgericht en organiseren Off the Richter Fest om een podium te bieden aan nieuwe muziek.

6 muziek

Re.sonant / De Overkant

Amsterdam-Noord: De Overkant, Ketelstraat 2. Za 22.00-0.30u. Entree: 15 euro. www.grachtenfestival.nl

Club Cult en Radio Kootwijk Live presenteren in de voormalige Stork-loods het locatiegebonden event ‘re.sonant’. Een interdisciplinaire samensmelting van klassieke en elektronische muziek door musici, theatermakers, dansers, videokunstenaars en dj’s, met een ‘special appearance’ van de volle maan boven het IJ.

7 klassieke muziek

Dag van de Romantische Muziek

Rotterdam: Park bij de Euromast. Zo vanaf 12.00u. Gratis. www.dagvanderomantischemuziek.nl

Openluchtfestival waar bezoekers flaneren in romantische kleding met flamboyante hoeden, snoepen uit picknickmanden en luisteren naar klassieke en populaire romantische muziek, zigeunermuziek en aria’s.