Weer

Vrijwel de hele zuidelijke helft van ons continent kent zonnig en warm weer. Ook een groot deel van Scandinavië is of wordt zonnig. Daar tussenin regent het in een strook van de Britse eilanden tot over het noorden van Polen. Ook Nederland heeft met dat wisselvallige weer te maken. Soms is er even ruimte voor de zon. Vandaag vooral in het zuidoosten, morgen in het noorden en noordwesten van ons land, met vooral daar in de middag soms de zon.

Vanavond en vannacht valt daarbij van tijd tot tijd regen met in het oosten en zuidoosten hier en daar een klap onweer. Het koelt af naar 16 graden.

Morgen starten delen van Noord-Holland, Friesland en wellicht ook Groningen nog droog. Waarschijnlijk pas morgenavond volgt het zuidoosten van het land. Bij minder wind dan vandaag, zwak tot matig, op de Waddenzee soms nog vrij krachtig, uit westelijke richting, wordt het 18 graden aan de noordkust tot maximaal 21 graden in het binnenland.

Zaterdag begint droog met op veel plaatsen een klein beetje zon, gevolgd door regen.

Ook zondag regent het vrijwel overal een tijd lang.

Begin volgende week schijnt de zon naar verwachting een stuk vaker.