Video: Talibaan laten neergehaalde NAVO-helikopter Afghanistan zien

Een Talibaanstrijder tussen de resten van de neergeschoten NAVO-helikopter. Foto screenshot LiveLeak.com

De Talibaan in Afghanistan schoten naar eigen zeggen afgelopen weekend een NAVO-helikopter uit de lucht. Bij het incident vielen 38 doden. De moslimextremisten hebben nu een video gepubliceerd die beelden zou tonen van de nasleep van de aanval.

Onder de doden waren 31 Amerikaanse NAVO-militairen en 7 Afghaanse soldaten. De Talibaan zouden de Chinook-helikopter met een raket uit de lucht hebben geschoten, iets dat de islamitische strijders bijna nooit eerder lukte. Het Amerikaanse leger maakte gisteren bekend de verantwoordelijken voor de aanval te hebben gedood.

Hieronder de op LiveLeak gepubliceerde video die de nasleep zou tonen. Op de beelden zijn wrakstukken en rook te zien, evenals Talibaanstrijders die tussen het puin zoeken naar bruikbare voorwerpen.