Video: 10 kilo vis schoon aan de…pols

De 'hilbilly handfishers'. Foto: Animal Planet

Ze zijn misschien iets minder stoer dan de vissers van Deadliest Catch (video), maar minstens zo mannelijk. De hillbilly handfishers van Animal Planet vangen enorme vissen met hun blote handen.

Deze week ging op de Amerikaanse versie van Animal Planet de reality serie Hillbilly Handfishin’ in première. De serie gaat over twee vissers uit Oklahoma die samen met toeristen in modderige meertjes en rivieren op jacht gaan naar meervallen. Zonder hengel halen ze de tientallen kilo’s wegende vissen uit het water.

Het handvissen, ook wel noodling genoemd, wordt vooral uitgeoefend in de zuidelijke staten van Amerika. De vistechniek richt zich vooral op meervallen, aangezien die vissen zich het liefst in holen en andere krappe ruimtes ophouden. Als je je hand in zo’n hol stopt is de kans groot dat je beet hebt. Uit verdediging klemt de vis zijn bek om je hand.

Naast meervallen lenen ook lepelsteuren (wiki) zich prima voor het handvissen, bewijst onderstaande video. Het wordt dan alleen wel meer een worstelpartij.

    • Lex Boon