Theater& Muziek

Theaterfestival Boulevard

Dit laatste weekeinde speelt zich in het hart van Den Bosch een wervelend theaterfestival af met tal van bijzondere voorstellingen: Elfriede gaat over een getormenteerde moeder-dochterverhouding, geïnspireerd door leven en werk van Nobelprijswinnaar Elfriede Jelinek. In de familietragedie Pee heeft een man zich teruggetrokken in een eenzame caravan. En vergeet Kracht niet, gespeeld door Kees Hulst en Wendell Jaspers, over een stadse kunstenares die verliefd wordt op een ruige boer.

Inl: festivalboulevard.nl

Parade

Het Amsterdamse Martin Luther Kingpark biedt nu plek aan het reizende theaterfestival de Parade. Nieuw is de IT’s Parade Parel, de beste voorstelling van het IT’s Theaterschool Festival. Aanraders zijn Who’s Afraid of George and Mildred? met George van Houts en Raymonde de Kuyper en Einde Oefening met Michiel Varga en Lieneke Le Roux, een bitse variatie op Who’s Afraid of Virginia Woolf? Boeiend als toonbeeld van performancekunst is Pauvre Lola.

Inl: deparade.nl

Drentse Bluesopera

In het Drentse Gieten herleeft de spirit van Cuby and the Blizzards in de Drentse Bluesopera. Het verhaal gaat over een jonge boer die zich verzet tegen de nieuwe tijdgeest. Geweldige, ruige muziek begeleidt de handeling.

Inl: drentsebluesopera.nl

Grachtenfestival

Het klassiekemuziekseizoen wordt geopend met het Grachtenfestival op allerlei bijzondere plekken in Amsterdam van 12 t/m 21 augustus. Op schepen en pontons zijn concerten met curieuze namen als stoelendansconcert, hondenbal en de vliegende vleugel. Ook is er een kinderprogramma.

Inl www.grachtenfestival.nl

Zeister Muziekdagen

Voor het internationale kamermuziekfestival van 13 t/m 27 augustus heeft Alexander Pavlovsky zeven concerten geprogrammeerd met het o.a. het Prazák Quartet, Szymanowski Quartet en Bennewitz Quartet. De pianisten Hannes Minnaar, Alexander Melnikov, Eckart Heiligers en Jacques Ammon komen en fagottist Bram van Sambeek. Locatie: Kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist. Er zijn ook masterclasses.

Inl www.zeistermuziekdagen.nl

Summer Dance Forever

Tijdens Summer Dance Forever, een nieuw zevendaags urbandancefestival treden onder meer (op 11 aug) de broers van The Hypnotic Brass Ensemble uit Chicago op. De reputatie van deze ‘walkingband’, bestaande uit zeven zonen van Sun Ra Arkestra-trompettist Kelan Phil Cohran, is gegroeid van de straten van Chicago tot hun albums met daarop een aanstekelijke brassmix van hiphop, afropop, soul, jazz, funk en r&b. Verder zijn er workshops, dancebattles en films.

8-14 aug. Paradiso, Amsterdam. Inl www.summerdanceforever.com

Huntenpop

Het is weer rocken in de Achterhoekse gemeente Oude IJsselstreek. Op Huntenpop concerten van Anouk, Within Temptation, My Dying Bride, Jon Allen, De Staat, Charlie Dee. 12 en 13 aug, DRU Park, Ulft. Inl www.huntenpop.nl