Taxi-examen verdwijnt - ‘iedereen mag een taxibedrijf beginnen’

Vanaf het najaar mag volgens de brancheorganisatie KNV Taxi iedereen met een bewijs van goed gedrag een taxibedrijf beginnen. < !—more-->

Per 1 oktober verdwijnt het verplichte examen voor taxichauffeurs, schreef de Telegraaf vanochtend. Dit examen was een aantal jaar geleden ingevoerd om goede van dubieuze taxichauffeurs te scheiden. Maar volgens KNV Taxi is daar weinig van terecht gekomen.

“Vooral in de grote steden heeft iedereen kunnen zien dat de kwaliteit er niet door verbeterde”, zegt een woordvoerder in de krant. De brancheorganisatie heeft het kabinet daarom geadviseerd met deze toetsing te stoppen en het anders te doen. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit verbetert, komen er in de vijf grootste steden taxiverenigingen die toezicht houden. Volgens de Telegraaf zou de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, mogelijk ook het taxirijbewijs voor chauffeurs willen afschaffen.