Spaanse voetballers gaan eerste weekenden van nieuwe seizoen staken

Barcelona won eind mei de Champions League. Ook zij gaan in staking aan het begin van het Spaanse voetbalseizoen. Foto AP / Matt Dunham

De spelers van de Spaanse eerste en tweede divisie zullen de eerste twee weekeinden van het komende seizoen in staking gaan.

Dat heeft voetbalvakbond AFE vandaag tijdens een persconferentie bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. “We zijn unaniem in onze beslissing om te gaan staken”, liet AFE-president Luis Rubiales weten. Wat hem betreft start het Spaanse competitieseizoen pas als er een nieuwe collectieve overeenkomst is getekend tussen de spelers en de Primera División.

Het conflict is ontstaan over onenigheid bij de onderhandelingen over een nieuwe cao. De spelers willen garanties dat wanneer een club in financiële problemen komt, zij alsnog uitbetaald krijgen, meldt de Spaanse krant El Paìs.

Het Spaanse voetbalseizoen start volgende week zaterdag.

    • Hans Klis