Ruijgh en Poels blijven bij Vacansoleil-ploeg

De contracten van de Nederlandse wielrenners zijn verlengd.

Vacansoleil heeft de contracten van Rob Ruijgh en Wout Poels tot 2013 verlengd. Dat maakte de Nederlandse wielerploeg gisteren bekend. Poels en Ruijgh maakten onlangs hun debuut in een grote ronde, de Tour de France. De 24-jarige Ruijgh werd met de 21ste plaats de beste Nederlander in het algemeen klassement, zijn één jaar jongere ploeggenoot stapte na de achtste etappe af wegens ziekte. Teambaas Daan Luijkx is ingenomen met de contractverlengingen. „Beiden hadden een contract tot eind 2012, maar we wilden graag het wederzijdse vertrouwen bezegelen”, zegt hij. „Deze klimmers zijn bij ons prof geworden en maken jaarlijks veel progressie. Met hen willen we de toekomst tegemoet.” Poels begint mogelijk volgende week in de Vuelta, hij zit in de voorselectie. Ruijgh rijdt volgende week de Tour du Limousin. (Novum)