Rechter houdt verkoop Galaxy Tablet tegen

Tablet zou te veel lijken op de iPad.

Apple heeft een grote overwinning geboekt op concurrent Samsung. Een Duitse rechtbank heeft besloten dat de Samsungs Galaxy Tablet 10.1 in de EU niet mag worden verkocht, met uitzondering van Nederland. Dat heeft persbureau Reuters gemeld.

Het is nog onduidelijk waarom er een uitzondering is gemaakt voor Nederland. In Nederland is Apple een aparte rechtszaak begonnen, in de hoop ook hier de Tab 10.1 en de smartphones uit de Galaxy-serie uit de winkels te kunnen houden, zo schrijft Webwereld.nl. Samsung is in reactie daarop een bodemprocedure begonnen.

Apple had bij de rechtbank in Düsseldorf een klacht ingediend over de Tab 10.1 van Samsung, omdat die inbreuk zou maken op verschillende octrooien en intellectuele eigendomsrechten van Apple op zijn eigen succesvolle tabletcomputer, de iPad. (NRC)