‘Prominente Syrische activist opgepakt in Damascus’

De prominente Syrische mensenrechtenactivist Abdel Karim Rihaoui is vandaag gearresteerd in Damascus. Dat meldt persbureau AFP vanavond op gezag van het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten.

Rihaoui is de directeur van de Syrische Liga voor Mensenrechten. Hij zou halverwege de middag zijn opgepakt in een café in Damascus. Het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten meldde zijn arrestatie aan het AFP en zei sinds vanmiddag niets meer van Rihaoui te hebben gehoord.

De 43-jarige Rihaoui is sinds 2004 directeur van de Syrische Liga voor Mensenrechten en werd nooit eerder door het regime van president Assad gearresteerd. Hij is een belangrijke bron van informatie voor buitenlandse journalisten, omdat Syrië de grenzen streng controleert en geen buitenlandse journalisten meer toelaat.

    • Pim van den Dool