Politie Londen maakt jacht op verdachten - schade wordt gecompenseerd

Agenten arresteren een man in Eltham, Zuid-Londen. Foto Reuters / Stefan Wermuth

De politie van Londen maakt jacht op betrokkenen bij de rellen van de afgelopen dagen. In vele tientallen huizen worden invallen gedaan. Met de invallen is in de nacht van woensdag op donderdag begonnen, zei Stephen Kavanagh, het plaatsvervangend hoofd van de Londense politie.

Het gaat om ruim honderd arrestatiebevelen. Tot dusverre zijn sinds de rellen in Londen zaterdag uitbraken al bijna negenhonderd verdachten gearresteerd. Van hen zijn er inmiddels 371 in staat van beschuldiging gesteld. Onder de aangeklaagden is een jongen van 11.

Afgelopen nacht waren er duizenden extra agenten op straat en bleef het rustig in de Engelse steden. Wel was de sfeer zeer gespannen.

De openingswedstrijd van het Premier League-seizoen tussen Tottenham Hotspur en Everton van aanstaande zaterdag is vanwege de rellen uitgesteld.

Schade wordt gecompenseerd

In een spoedzitting in het Lagerhuis meldde de Britse premier Cameron vanmiddag dat de politie in ieder geval tot en met dit weekend de beschikking houdt over de extra agenten. Ook zal Groot-Brittannië in de toekomst overwegen om het leger in te schakelen bij rellen. Cameron liet weten dat de schade die mensen aan hun woning hebben zal worden gecompenseerd. Dat geldt ook voor bedrijven.

    • Lex Boon