Koersdaling na geruchten over problemen Frankrijk

Aandelenbeurzen hebben gisteren wereldwijd opnieuw forse verliezen geleden, uit angst voor het verder uitbreiden van de Europese schuldencrisis. Geruchten dat Franse banken in de problemen raken door de schuldencrisis, zorgden voor scherpe koersdalingen, niet in de laatste plaats bij die banken zelf. Ook zou Frankrijk, net als de VS, zijn hoge AAA-kredietstatus dreigen kwijt te raken. De geruchten voedden de angst bij beleggers dat de schuldencrisis meer Europese landen zal treffen. De Amsterdamse beurs sloot 3,4 procent lager, de beurzen van Parijs en Madrid 5,5 procent. In de VS stond de Dow Jones-index gisteravond op een verlies van 4,6 procent. De goudprijs bereikte tegelijkertijd een nieuwe recordhoogte: goud geldt in roerige tijden als veilige vluchthaven voor beleggers. (NRC)

Kamer wil debat over steun aan Griekenland: pagina 8

Europese leiders vervroegd terug van reces: pagina 10-11