Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wonen

Israël bouwt nieuwe appartementen in Oost-Jeruzalem

Israël gaat 4.300 nieuwe appartementen bouwen in Oost-Jeruzalem.

Het ministerie van binnenlandse zaken is al akkoord met de bouw van 1600 appartementen en binnen enkele dagen volgt goedkeuring van de bouwplannen voor nog eens 2700 woningen. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie donderdag bekendgemaakt.

De aanbouw van woningen voor joodse huurders in het Arabische oostelijke deel van Jeruzalem is de Palestijnen een doorn in het oog. Zij willen van Oost-Jeruzalem de hoofdstad van hun toekomstige onafhankelijke staat maken.

De bouwplannen voor 1.600 appartementen werden vorig jaar al goedgekeurd, uitgerekend op het moment dat de Amerikaanse vicepresident Joe Biden Israël een bezoek bracht. Washington reageerde destijds uiterst korzelig.