Rectificatie: geen honderd doden bij treinongeluk in hoofdstad Congo

Eerder vanavond meldden we op basis van het Chinese staatspersbureau Xinhua dat er mogelijk honderd slachtoffers zijn gevallen bij een treinongeluk in Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo. Dit bericht lijkt niet te kloppen.

Xinhua meldde het nieuws vanavond even na negen uur nog altijd op hun Engelstalige website, maar was toen al bijna een uur lang niet meer met aanvullende informatie gekomen. Bovendien zei een woordvoerder van het Internationale Rode Kruis in Congo vanavond tegenover de internationale nieuwssite BNONews.com dat hij geen indicatie had van het plaatsvinden van een treinongeluk in Kinshasa.

Onze excuses voor de te voorbarige berichtgeving over dit onderwerp.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool