Hama lijkt onder controle van de Syrische regering

De Syrische stad Hama, de afgelopen maanden het middelpunt van de demonstraties tegen het bewind van president Bashar al-Assad, lijkt in handen van de regering. De Syrische regering nodigde gisteren journalisten uit voor een rondleiding door Hama. De straten waren verlaten en pantservoertuigen werden met vrachtwagens de stad uitgebracht. Militairen verwijderden barricades uit de straten. Volgens een mensenrechtenorganisatie heeft het Syrische leger gisteren elf mensen gedood bij een aanval in de stad Homs. De internationale kritiek op Assad blijft groeien. De Turkse premier Erdogan liet gisteren weten dat het bloedvergieten moet stoppen. Ook de Arabische Liga riep Assad op om het geweld te staken. Er zouden 1.600 burgerdoden zijn gevallen sinds de betogingen uitbraken. (AP, Reuters)