Gouverneur Texas Rick Perry doet mee aan presidentsverkiezingen

Perry afgelopen zaterdag tijdens een toespraak in Houston, Texas. Foto AP / David J. Phillip

De huidige gouverneur van Texas, de Republikein Rick Perry, doet mee aan de presidentsverkiezingen van 2012. Dat heeft de woordvoerder van Perry vanavond gezegd tegen persbureau AP.

Perry’s woordvoerder Mark Miner zei tegen AP dat de Texaanse gouverneur zijn kandidatuur aanstaande zaterdag bekend maakte als hij een bezoek brengt aan de staten South Carolina en New Hampshire.

Perry (wiki) is al meer dan tien jaar gouverneur van Texas en is daarmee op dit moment de langstzittende gouverneur van de Verenigde Staten. Hij werd in december 2000 gouverneur toen zijn voorganger George W. Bush president werd. Perry is een evangelische christen en heeft conservatieve standpunten op het gebied van het homohuwelijk en abortus. Ook wordt hij gezien als sociaal-conservatief en een fervent voorstander van belastingverlagingen.

De Texaanse gouverneur betreedt de strijd om het Republikeinse ticket op een moment dat die race nog steeds erg open ligt. Oud-gouverneur van Massachussets Mitt Romney geldt nog altijd als favoriet voor de Republikeinse nominatie, maar ook het ultraconservatieve Congreslid Michele Bachmann (wiki) wordt als kanshebber gezien. Verder is niet uit te sluiten dat voormalig vicepresidentskandidate Sarah Palin zich nog kandidaat stelt.

    • Pim van den Dool