GeenStijl: sabotage Glazen Huis vals alarm

Opiniesite GeenStijl heeft een groot aantal negatieve reacties, inclusief doodsbedreigingen, over zich afgeroepen met de aankondiging gisteren het Glazen Huis te gaan saboteren. Vanochtend noemde de website de sabotageplannen echter een ‘hoax’. Ze wilden alleen iets aankaarten.

In de mobiele studio draaien radio-dj´s jaarlijks in de kerstweek verzoekplaten om geld in te zamelen voor de actie 3FM Serious Request. GeenStijl meldde de komende editie in Leiden te willen verhinderen door bezwaar aan te teken bij de Raad van State tegen de benodigde vergunningen.

GeenStijl keert zich tegen de actie van de publieke radio omdat de kosten van de show niet zouden opwegen tegen de opbrengsten voor het goede doel. Volgens de bloggers van GeenStijl zijn het „zelfbevlekkingsfeestjes van de 3FM DJ's”, die het goede doel alleen als alibi gebruiken. Ook zouden minder mediagenieke goede doelen niet mee mogen doen. Deelnemers zouden alleen geld willen geven aan „goede doelen die door de megalomane marketingmania van 3FM zijn aangewezen”.

GeenStijl: „Weet u wat cynisme is? Dat mensen alleen bereid zijn massaal geld te geven als de kans bestaat dat ze op tv komen en dat men alleen emotioneel betrokken raakt bij zielige mensen die in een PR-campagne een week lang worden uitgebuit.”