Aardbeving treft Fukushima - geen schade kernreactoren

Een aardbeving en tsunami veroorzaakten in maart dit jaar catastrofale schade in de regio Fukushima. Foto AP / Hiro Komae

De noordwestelijke regio Fukushima is vanavond opgeschrikt door een aardbeving van 6.0 op de schaal van Richter. Er is geen waarschuwing voor een tsunami afgegeven en beheerder TEPCO meldt dat de kernreactoren van Fukushima niet beschadigd zijn.

De aardbeving, die door vroege metingen nog werd ingeschat als een met een kracht van 6.6 op de schaal van Richter, vond even voor half negen Nederlandse tijd plaats en heeft volgens de Japanse omroep NHK verder geen slachtoffers geëist of schade aangericht. De internationale nieuwssite BNONews.com meldt dat ongeveer 150.000 mensen in oost-Japan de aardbeving moeten hebben gevoeld.

Japan werd op 11 maart van dit jaar opgeschrikt door een enorme aardbeving van 9.0 op de schaal van Richter die een verwoestende tsunami veroorzaakte. De aardbeving en tsunami kostten aan meer dan 15.000 mensen het leven en richtte voor miljarden euro’s schade aan. Bijna 5.000 mensen worden nog altijd vermist.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool