FC Twente tegen Benfica weer in eigen stadion

De Grolsch Veste is veilig na het stadionongeluk van vorige maand.

FC Twente kan in de laatste voorronde van de Champions League weer in de eigen Grolsch Veste spelen. De Europese voetbalbond UEFA heeft het stadion van de Enschedese club, waar begin juli een deel van het dak instortte, veilig genoeg bevonden voor de thuiswedstrijd tegen Benfica. Dat duel staat volgende week dinsdag op het programma. In de derde voorronde tegen het Roemeense FC Vaslui week FC Twente nog uit naar het Gelredome in Arnhem.

Aanstaande zaterdag speelt FC Twente de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie ook in het eigen stadion. De club speelt tegen AZ. Het stadion heeft dan een capaciteit van 24.500 plaatsen. Na diverse onderzoeken bleek dat veel plaatsen op de eerste ring, evenals twee vakken op de tweede ring alsnog kunnen worden gebruikt.

Supporters van FC Twente ondersteunen de club bij het gereedmaken van het stadion en het controleren van de stoeltjes op de in aanbouw zijnde nieuwe tribune.

Het ongeluk in de Grolsch Veste kostte twee bouwvakkers het leven, een 31-jarige man uit Nijverdal en een 24-jarige man uit Oldenzaal. Veertien mensen raakten gewond.

FC Twente speelt eerst thuis in de laatste voorronde van de Champions League. Op woensdag 24 augustus is de uitwedstrijd in Portugal.

Benfica, in seizoen 2005-2006 getraind door Ronald Koeman, staat nu onder technische leiding van de Portugees Jorge Jesus. De club werd de afgelopen decennia afgetroefd door de Portugese aartsrivaal FC Porto, de vroegere werkgever van de huidige FC Twente-trainer Co Adriaanse.

Benfica won de Europa Cup voor landskampioenen – de voorloper van de Champions League – in 1961 en 1962. In 1988 was de club uit Lissabon verliezend finalist in hetzelfde Europese bekertoernooi tegen PSV. (NRC)