Beurzen Azië reageren verdeeld op val Wall Street

Pedestrians are reflected on a share prices board in Tokyo on August 11, 2011. Japanese share prices fell 116.42 points to close at 8,922.32 points at the morning session of the Tokyo Stock Exchange, trailing a sharp plunge on Wall Street amid deepening worries over the global economy and eurozone debt crisis. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Pedestrians are reflected on a share prices board in Tokyo on August 11, 2011. Japanese share prices fell 116.42 points to close at 8,922.32 points at the morning session of the Tokyo Stock Exchange, trailing a sharp plunge on Wall Street amid deepening worries over the global economy and eurozone debt crisis. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO

De koersen op de beurzen in Azië regeren verdeeld op de slechte beursdag in de Verenigde Staten en in Europa.

Op de Aziatische beurzen maakt men zich duidelijk zorgen over de gezondheid van sommige Europese banken en de verzwakte wereldeconomie. De meeste aandelenkoersen zakten nadat de beurzen opengingen, maar in Zuid-Korea en Australië staan de beurzen inmiddels weer in de plus. De Nikkei-index in Japan staat wel nog in de min.

De olieprijs daalt nu de vraag is gerezen of de economische groei in de Verenigde Staten en Europa wellicht achterblijft. Dit zou een negatief effect op de vraag naar olie hebben. Ook de koers van de dollar daalde ten opzichte van de yen en de euro.

De Nikkei-index ziet met het verlies van vandaag, de index zakte tot nu toe 1,2 procent, de winst van gisteren weer verdampen. In Hong Kong is de Hang Seng-index inmiddels gesloten met 1,45 procent verlies.

    • Ward Wijndelts