Aanslagen in Pakistan, zeven doden

Family members hold onto a man, crying as the body of his dead brother, a policeman, is brought to the Lady Ready Hospital in Peshawar August 11, 2011. Four policemen and one child were killed and 14 people wounded when a remote-controlled bomb concealed in a push-cart exploded in the northwestern Pakistani city of Peshawar, police said. REUTERS/Fayaz Aziz (PAKISTAN - Tags: CIVIL UNREST CRIME LAW IMAGES OF THE DAY)

In de Pakistaanse stad Peshawar hebben zijn kort na elkaar twee aanslagen gepleegd. Er vielen in totaal zeven doden.

Bij de eerste aanslag met een op afstand tot ontploffing gebrachte bom vielen vijf doden, vier politieagenten en een kind van 12. 21 mensen raakten gewond, onder wie 17 agenten. Bij de tweede kwamen alleen de twee vrouwen die de zelfmoordaanslag pleegden om. De zelfmoordaanslag lijkt ook gericht te zijn geweest op de politie, die in grote getale de straat op kwam na de eerste aanslag.

Peshawar ligt dicht bij de gebieden van waaruit de Talibaan en Al-Qaeda opereren.

Aan de gewelddadige aanslagen in Pakistan komt geen eind. Aangenomen wordt dat het geweld een reactie is op de dood van Al-Qaeda-leider Osama bin Laden. Tot ergernis van veel Pakistanen hebben enkele offensieven van de regering tegen de Talibaan niet geleid tot een vermindering in het aantal aanslagen.

    • Ward Wijndelts