Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

6 redenen om uit te gaan

1 dans

Danshuis Station Zuid - Lust

Den Bosch: Talent Factory (bereikbaar met pendelbus). Van 11 t/m 14 aug, 17.00 & 20.00u. Kaarten: 16 euro. www.festivalboulevard.nl

In de dansvoorstelling Lust van Danshuis Station Zuid lieten vier internationale choreografen zich inspireren door het schilderij Tuin der Lusten van Jeroen Bosch. De Israëlische Einat Tuchman en Itamar Serussi Sahar, de Spaanse Jesus de Vega en de Afrikaanse Taïgué Ahmed uit Tsjaad tonen de verscheidenheid van de hedendaagse dans. Lust is tot en met zondag te zien in Den Bosch tijdens Theaterfestival Boulevard.

2 festival

Zomerparkfeest Venlo

Venlo: Julianapark. Van 11 t/m 14 aug. Gratis. www.zomerparkfeest.nl

In het Julianapark in het centrum van Venlo wordt tot en met zondag de 35ste editie gehouden van het Zomerparkfeest, een groot cultuurfestival met zo’n honderd acts, verspreid over vijf podia. Met o.a. Go Back To The Zoo, LaBrassBanda, Bombino, The Budos Band, Piet Veerman & The Cats Aglow, Jackmaster, Kamagurka, Dazzled Kid, Hanggai, Jungle By Night, Mungo’s Hi Fi, Drums Are For Parades, Fair Ohs, Alamo Race Track, Machinedrum en The Kleptones.

3 festival

Parade van de Idee Eindhoven

Eindhoven: Strijp R. Van 11 t/m 14 aug. www.mobilearts.nl

Op het terrein van Piet Hein Eek staat tot en met zondag Parade van de Idee, een mini-editie van de Parade. Er spelen doorlopend theatervoorstellingen voor jong en oud en aan de 120 meter lange Tafel van de Idee bereidt Andre Amaro een driegangendiner, op de Tafel staan dansers en verhalenvertellers. Theatervoorstellingen zijn er o.a. van Hendrik-Jan de Stuntman, Leonard en Jeroen, Freek de Jonge en Stephanie Louwrier. Alle avonden worden afgesloten door de Silent Disco en een live band.

4 goede doel actie

Naar de top voor Kika!

Utrecht: Bar Restaurant Walden. Tijd: 19.00u. Prijs: 15 euro (gaat naar KiKa). www.naardetopvoorkika.nl

Vanavond zullen een tiental bergklimmers als training zeven keer de 465 treden van de Domtoren beklimmen ter voorbereiding op hun uiteindelijke tocht in de Alpen eind deze maand. Doel is om hiermee zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Vooraf geven zij in Bar Restaurant Walden een lezing over hun missie. Bezoekers van de lezing kunnen éénmaal mee naar boven klimmen en genieten van de zonsondergang vanaf de Dom.

5 blues

NiX Blues Night

Enschede: Oude Markt. Tijd: 19.30-0.00u. www.uitinenschede.nl.

Vanavond staat de Oude Markt in het teken van blues, soul en jazz tijdens NiX Blues Night, één van de vaste avonden van de Grolsch Summer Sounds. Live: Woody & The Bluepackers, The Motives ft. Matt Taylor, Cuban Heels, Todd Sharpville.

6 muziek

Hypnotic Brass Ensemble + Storm

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 20.30u. Entree: 12,50 euro incl. daglidm. www.summerdanceforever.com

Avond in het kader van het festival Summer Dance Forever, met o.a. het Hypnotic Brass Ensemble (21.00u). Dit in Chicago opgerichte orkest maakt een mix van jazz, funk, hiphop en afrobop en bestaat uit negen leden, van wie er acht zonen zijn van voormalig Sun Ra Arkestra-trompettist Phil Cohran. Verder: Storm solo met zijn show In classical context.