Zoon van Laurent Gbagbo aangeklaagd

Twaalf mensen, onder wie de zoon van de voormalige Ivoriaanse president Laurent Gbagbo, zijn vandaag opgepakt en aangeklaagd voor misdaden die ze begingen tijdens de onrust die na de verkiezingen in het land ontstond.

De onrust hield zes maanden aan en het daarmee gepaard gaande geweld kostte aan duizenden mensen het leven.

Volgens een politiewoordvoerder is naast Michel Gbagbo ook Pascal Affi N’Guessan, de voormalige leider van het Ivoriaanse Volksfront, de partij van Gbagbo, opgepakt. Een aantal van de twaalf arrestanten kan tot twintig jaar celstraf krijgen voor aanklachten als het ondermijnen van de staatsveiligheid, vreemdelingenhaat en rebellie. Wanneer de rechtszaken van start gaan is nog niet duidelijk.

Ook de voormalige president Laurent Gbagbo en zijn vrouw zijn aangeklaagd. Hun zaak wordt echter behandeld door het ministerie van binnenlandse zaken

    • Marije Willems